Veridis Quo
Reserveer nu!

vaartraining en dagtochten

Helaas momenteel niet te boeken

Algemene informatie

In het voorjaar van 2015 start binnenvaartcruises in samenwerking met Rens Blessing, kapitein en eigenaar van de Veridis Quo, in het organiseren van trainingsdagen en meevaardagen. De trainingsdagen zijn bedoeld om vanuit de stuurhut van een vrachtschip uw nautische kennis en vaardigheden te vergroten en zo het samenspel tussen beroeps en pleziervaart veiliger te laten verlopen.

Tijdens een “meevaardag” kunt u gewoon genieten van het meevaren op een vrachtschip. Ervaar het landschap en de natuur vanaf het water, rust weerspiegelingen, maar ervaar ook hoe het transport over de Europeese binnenwateren werkt. De wereld van de binnenvaart. Een uniek dagje uit. Welkom aan boord van de Veridis Quo.

Vaartraining of een dagje meevaren aan boord van een vrachtschip

In samenspraak met de kapitein word afgesproken waar u s,morgens inscheept en in de namiddag of avond weer van boord gaat. We kijken hierbij natuurlijk naar de bereikbaarheid. Op onze trainings en meevaardagen is plaats voor telkens maximaal twee personen, zodat u deze dag intensief bij alles betrokken word.

Ook voor “ervaren” jachtschippers, die al vele jaren met hun eigen schip onderweg zijn kan het erg interessant en leerzaam zijn om de verschillende situaties op het water eens vanuit de stuurhut van een vrachtschip te ervaren. De soms enorme “dode” hoek voor de boeg, het juiste gebruik van een marifoon, vaarregels en wetgeving, de verschillende soorten betonning, veilig de sluis door, almanakken en waterkaarten. Maar ook de voorbereiding, aan en afmeren en de funtie van “het blauwe bord met flikkerlicht”. Dit alles komt tijdens de dag aan bod.

Doel van de trainingsdag is, behalve u kennis in theorie en praktijk op te laten doen, het begrip en samenspel tussen beroeps en pleziervaart te verbeteren en zo de veiligheid op het water te vergroten. Met de op deze dag opgedane kennis zult u straks een stuk zelfverzekerder en ontspannen aan het roer van u eigen schip staan, een veilige start van het vaarseizoen!

Wij zijn geen vaarschool, u kunt bij ons geen diploma halen maar tijdens de trainingsdag doet u wel een heleboel praktijkervaring en inzicht op. Na afloop krijgt u een deelname certificaat uitgereikt waarop staat welke onderdelen die dag aan bod zijn gekomen.

Het schip

De praktijkdagen worden gegeven aan boord van een Spits. Deze schepen zijn gebouwd op de afmetingen van de sluizen in de kleine Franse kanalen. De Veridis Quo is in 1962 gebouwd op de werf van Plaquet in het Belgische Peronnes en meestal in Nederland, Belgie en Frankrijk onderweg met granen, kunstmestkorrels of rollen staal.

Van de karakteristieke houten stuurhut kan het dak worden verwijderd en de vensters neergeklapt, dit gebeurt alleen op sommige Franse kanalen om onder de laagste bruggen door te kunnen varen.

  • Bouwjaar: 1962
  • Lengte: 39 meter
  • Breedte: 5.06 meter
  • Motor: Detroit Diesel (GM) V8 – 230 pk
  • Laadvermogen: 368 ton

Prijsinformatie

Prijs voor een dag meevaren:
€ 80 p.p.p.d

Prijs voor de vaartraining:
€ 95 p.p.p.d

Boekings kosten €17,50

Prijs is incl. koffie/thee en een eenvoudige lunch. U dient zelf voor uw transfer van en naar het schip te zorgen. U kunt kostenloos uw fiets mee aan boord nemen, er is (nog) geen accommodatie aan boord voor gasten om te overnachten. Het is mogelijk om zowel in Nederland, Belgie en Frankrijk mee te varen.

Actuele locatie van de Veridis Quo

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Veridis Quo. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.