Veelgestelde vragen (FAQ)

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Voor iedereen die een beetje van avontuurlijk en verrassend reizen houdt. Niet te star denkt en een flexibele reis instelling heeft. Hij/Zij houd(en) van reizen om te ervaren, beleven ,ontmoeten en te ontdekken. De meeste van onze gasten houden niet van het reizen in grote groepen en vooraf vastgelegde verplichte georganiseerde activiteiten. Aan boord is geen “entertainment team”. Je kunt het reizen per vrachtschip een beetje vergelijken met het verblijf in een gezellige B&B in plaats van een “all inclusive“ hotel.

Zijn deze reizen geschikt voor alleengaanden?

Ja, het is geen enkel probleem om alleen een reis op een van onze schepen te boeken. Ook als uw partner de passie voor een binnenvaart cruise niet met u deelt hoeft dit geen belemmering voor u te zijn bij ons aan boord te stappen. Na het zien van u fotos en het horen van uw verhalen zal zij de volgende keer zeker mee gaan!

Hoeveel gasten kunnen meevaren?

Op de meeste schepen is accommodatie voor een tot drie personen. In de meeste gevallen geniet u dus van een “privé” cruise!

Zijn er leeftijd restricties?

Onze reizen zijn geschikt voor iedereen tussen de 18 en 80. Reizen op binnenvaartschepen zijn niet geschikt voor jonge kinderen.Jongeren, jonger dan 16 jaar, reizen onder begeleiding van een ouder. Voor senioren geldt, u dient voldoende goed ter been en fit te zijn. Lees onze reisvoorwaarden en raadpleeg bij twijfel uw huisarts.

Zijn deze reizen geschikt voor minder vallieden/rolstoelgebruikers?

Helaas niet, vrachtschepen zijn niet rolstoel geschikt. Gangboorden zijn vaak smal en het scheeps interieur is niet aangepast. Bovendien zult u soms trappen/loopplanken moeten beklimmen bij het aan of van boord gaan.

Hoe lang duurt een cruise?

Meestal variëert de reisduur van enkele dagen tot een week. Vergelijk het een beetje met op “city trip“ gaan. Uiteindelijk bepaalt U natuurlijk zelf de duur van de reis. Natuurlijk is Alles mogelijk, zelfs langere reizen door Europa.

Wat voor kleding neem ik mee?

Voor binnen aan boord gemakkelijk zittende kleding. Afhankelijk van het jaargetijde waarin u boekt, warme of regenkleding Maar vergeet zeker u zonnebril niet, zelfs in de winter. Stevige schoenen voor aan dek, en vergeet vooral niet om slofjes of gemakkelijke instappers /sandalen voor binnen mee te nemen,omdat het op de meeste schepen niet gebruikelijk is om met schoenen het woongedeelte en de stuurhut te betreden.

Waar kan ik opstappen?

Onze schepen zijn continu onderweg, veelal door Nederland en Duitsland. Op de overzichtskaart kunt u de actuele locatie zien waar de schepen zich bevinden. In principe kunt u dus overal op de route waar de schepen stoppen aan boord en weer van boord. Wij informeren u graag over de mogelijkheden, waar u op en af kunt stappen.

Ik gebruik een speciaal dieet, voedsel allergie/vegetarisch eten.

Aan boord word voor de gasten in principe hetzelfde menu als voor de bemanning geserveerd. In overleg met de betreffende schipper kan in veel gevallen wel rekening worden gehouden met speciale diëet wensen , voedsel allergieën of mensen die vegetarisch zijn. In overleg kunt u uw eigen/aangepaste voeding mee aan boord nemen.

Word er s'nachts doorgevaren?

De meeste schepen zijn tot zo'n 14 uur per etmaal in de vaart. s'Nachts wordt aangemeerd aan een kade, of gaan ze voor anker. Sommige containerschepen, of schepen die op een bepaald tijdstip op een losadres moeten zijn, varen s'nachts door. Er is dan een tweede stuurman aan boord. Het is een heel bijzondere sfeer en ervaring om s'nachts in het donker te varen. Een aanrader om mee te maken!.

Kan ik in elk jaargetijde meevaren?

Onze schepen varen het gehele jaar. Elk jaargetijde is anders, heeft zijn eigen kleuren en sfeer. In de zomer is het druk op het water met pleziervaart,er is veel te zien, u kunt heerlijk zonnen of een boek lezen op het dek. De herfst kan spoken, de harde wind giert rond het schip de eerste natte sneeuw slaat tegen de ramen van de stuurhut. Binnen geurt het naar verse koffie. Maar ook de winter kan heel speciaal zijn, ijs op het water waar de boeg krakend door heen breekt,om je heen het besneeuwde witte rivierlandschap. Stilte. In de lente komen alle bomen en planten op de oever langzaam in bloei en ontwaakt de fora en fauna aan de waterkant.

Staat uw vraag er niet bij? Voor overige vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier.