Traveler
Reserveer nu!

met een spits op reis door de nederlandse, belgische en franse kanalen.

Helaas momenteel niet te boeken

Algemene informatie

De Traveler is een liefdevol onderhouden spits, die veelvuldig met landbouwprodukten onderweg is tussen Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Vaak worden er lange reizen gemaakt tot in Zuid Frankrijk, Arles en Sete. Een complete reis naar Zuid Frankrijk en terug duurt, inclusief het soms wachten op terugvracht, soms wel elf weken. Het is in overleg mogelijk een deel van een reis mee te beleven. U kunt ook onderweg opstappen om een specifiek deel van de route mee te maken, of in uw fietsvakantie te passen. Een flexibele reis instelling is noodzakelijk. In de Franse kanalen zijn door de vele sluizen de dagafstanden niet zo groot. U kunt ook uw fiets mee aan boord nemen, zodat u s’morgens na het ontbijt op de fiets stapt en s’avonds weer aan boord overnacht.

De eigenaars

De Traveler is eigendom van Piet en Suzanno Bouchier. Piet heeft 22 jaar gewerkt bij de Rijks Universiteit Groningen, daarnaast maakte hij foto reportages en ontwierp hij tuinen. Suzanno heeft een veelzijdige carriere achter de rug. Doordat Suzanno al eerder 7.5 jaar op een spits voer beschikt zij over alle benodigde papieren en is zij in feite de kapitein.

Hun liefde voor het reizen en ontdekken bracht hen de hele wereld over. In oktober 2004 besloten zij letterlijk het roer om te gooien, Huis en haard werd verkocht en er werd een schip aangekocht en opgeknapt, die zij “Traveler” noemden. Reizen, leven en werken worden sindsdien samengevoegd in een nieuwe vrije en bijzondere manier van leven “A way of life”. De Spitsenvaart.

Piet en Suzanno over hun bedrijf genaamd “Pescargot”, en het leven op een spits. De P = Piet, E = en, S = Suzanno, C = Cargo en op de Franse kanalen varen we als een escargot = slak en, zoals de Fransen zeggen, ”les bateliers sont comme des escargots, ils portent leur maison sur le dos”. Ofwel: “Schippers zijn als slakken, zij hebben hun huis altijd bij zich”. Daarnaast verwijst deze naam naar onze liefde voor de natuur en voorliefde voor lekker eten. Al die aspecten, altijd samen onderweg met lading en ons hele hebben en houden, in rustig tempo door het mooie Franse land glijdend en van het goede Franse leven genietend, zijn voor ons de essentie van de Spitsenvaart, onze way of life.

Beleef deze bijzondere “way of life” www.ms-traveler.nl vaar een paar dagen mee aan boord van de Traveler!

Het schip

De Traveler is een Merelbeke Spits, een scheepstype speciaal gebouwd op de afmetingen om in de kleinste Franse kanalen te kunnen varen.

  • Lengte: 38,99 m
  • Breedte: 5,07 m
  • Bouwjaar: 1961
  • Laadvermogen: 339 ton
  • Motor: Scania DI 12 M. 6 cilinder in lijn. 221 kW 300 pk
  • Boegschroef: Daf 1160. 6 cilinder in lijn 120 pk

Bijzonder details

De Traveler heeft een prachtig handgemaakt stuurhuis. Als het schip leeg is past het in Frankrijk niet meer onder de laagste bruggen door en kan het gehele dak en ombouw van de stuurhut met de boord kraan in het laadruim worden geplaatst. Er word dan “cabrio” gevaren en je moet dan bij elke brug even bukken. Een andere optie is om het laadruim vol water te laten lopen zodat het schip dieper ligt. Grand Ballast.

Verborgen in het dak, onzichtbaar voor het oog, maar niet voor de zon beschikt de Traveler over zonnepanelen. “2040 WP”. Als er niet gevaren word leveren die voldoende stroom voor alle apparatuur aan boord, zodat er geen vervuilende generator gestart hoeft te worden. Natuurlijk doet u als gast ook energie op, genietend van de Franse zon tijdens uw verblijf aan boord.

Accomodatie

De ruimte en privacy op een spits zijn beperkt. In het vooronder bevindt zich een eenvoudige gasten hut. Deze is middels een trapje bereikbaar. Deze hut doet tevens dienst als voorraad ruimte en opslag. De ruimte mag ”no nonsens” genoemd worden. Aan bakboord is een “bedstee” ingetimmerd voor twee personen. Er bevinden zich geen ramen of eigen zitgedeelte, u kunt hier dus alleen overnachten. U beschikt niet over eigen sanitair maar gebruikt die van de eigenaar. Reizen met de Traveler betekent charme, beleving, ontdekken en ervaren.

Internet:

Op het achterdek staat geen haspel met 1000 km glasvezelkabel, die onderweg afrolt zodat u onbeperkt films kunt downloaden. Natuurlijk beschikt het schip wel over een moderne internet verbinding door de lucht. In overleg met de schippers kunt u gerust ‘s avonds uw mail controleren.

Varen door Frankrijk is een ontdekkingsreis op zich:

Voor iedereen, die de wens koestert om eens met eigen schip door Frankrijk op reis te gaan, kan het een leerzame eye opener zijn om eerst eens een week met de Traveler op pad te gaan. Het varen door de Franse kanalen heeft soms zo zijn eigen ongeschreven regeltjes en wetten. Bovendien kennen Piet en suzanno alle routes, kanalen, sluizen en tunnels op weg naar het zuiden op hun duimpje en kunnen zij u waardevolle tips en reisadviezen meegeven.

Fietsen en varen:

Voor vakantie fietsers bieden wij de mogelijkheid om onderweg eens een paar dagen aan te monsteren. U kunt aan boord overnachten, op basis van B&B, evt de bagage aan boord laten terwijl U overdag fietsend van de mooie jaagpaden geniet, en ‘s avonds weer aan boord overnacht. Tip ( mocht u dan een dag geen zin hebben om te trappen laat u de fiets gewoon aan dek staan en geniet u de dag met bijv.een drankje en een boek op het voordek!).

Aanvullende informatie:

De sluizen in de meeste ( kleine ) kanalen in Frankrijk stoppen om +/-19:00 uur. Rond die tijd ligt het schip stil en hebt u dus nog vollop kans een plaats te verkennen, of voor een wandeling / fietstocht.

De ruimte op een spits is beperkt, u verblijft voor een deel op uw reis in het werk en privé domein van de eigenaar en maakt zo voor een periode deel uit van elkaars leven. Dit vraagt uiteraart om wederzijds respect. In de zomer periode speelt het leven zich natuurlijk grotendeels buiten af.

Prijsinformatie

Prijs p.p.p.n €63,00
Prijzen zijn incl ontbijt, koffie/thee

Wilt u ’s middags een lunch gebruiken. p.p. €10,00

Wilt u ‘s avonds met ons mee eten (wat de pot schaft) p.p. €17,50 euro. Incidentele uitgebreide BBQ's hebben een aangepaste prijs. Wijn / bier en of andere dranken worden afzonderlijk afgerekend

Auto mee aan boord in gezamenlijk overleg, indien de situatie het toelaat €125,00. Als onderweg de auto vaker van en aan boord getakeld moet worden, daar waar de situatie het toelaat en altijd alleen bij droog weer €35,00 per takel.

Boekingskosten €17,50

Bedlinnen, handoeken, en eindschoonmaak zijn inbegrepen. Fietsen mogen kostenloos mee aan boord.

Actuele locatie van de Traveler

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Traveler. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.