KVB Sjouwer
Reserveer nu!

vaste lijndienst:rotterdam-mannheim-antwerpen. ca 4x per maand.

volgeboekt voor 2024

Algemene informatie

Beleef de Rijn aan boord van een van de moderne “reuzen” in de binnenvaart!

  • Bouwjaar: 2009
  • Lengte: 190 meter
  • Breedte: 11.45 meter
  • Diepgang: 3.58 meter
  • Scheepstype: Koppelverband
  • Motor: 2x Mitsubishi V16 1700 pk boegschroef Scania V8

Het schip bestaat uit twee delen. Het voorste deel kan losgekoppeld worden en zelfstandig manoeuvreren. De lading bestaat meestal uit kolen bouwstoffen en containers. Vaargebied Rotterdam, Amsterdam, Gent, Antwerpen, Karlsruhe, Frankfurt. Alle grote rivieren vaak Duitsland via de Rijn en Mainz.

Kapitein en bemanning

De kapitein/eigenaar van het schip is Folkert Jan Semplonius. De bemanning bestaat uit 4 a 5 man Nederlands en Filipijns.

Folkert Jan Semplonius en zijn vrouw Riny begonnen hun carrière in de Binnenvaart als zetschipper op de Kaluitja 2 en later de Erna Marina. In 1993 kochten zij hun eerste eigen schip de Semmy (80x8.20 meter). In 1998 stapten zij over op een groter schip (110x10 meter) die zij in 2006 weer hebben verkocht. Na een jaar op de wal gewoond te hebben kochten zij in 2007 samen met een compagnon het Kvb Kruier (171x11.45 meter). Een jaar later besloten zij een nieuw schip te laten bouwen het Kvb Sjouwer (190X11.45 meter) welke in 2009 in de vaart kwam.

In 2010 stapte de compagnon uit de zaak en sindsdien zijn Folkert Jan en Riny eigenaar van scheepvaartbedrijf Semmy en zijn het Kvb Sjouwer en het Kvb Kruier het hele jaar door onderweg over de grote binnenwateren van Europa. Folkert Jan heeft regelmatig stagiaires aan boord om zijn kennis over te dragen en de toekomstige generatie schippers en bemanning in de binnenvaart op te leiden. Op 5 November 2014 ging scheepvaartbedrijf Semmy de samenwerking aan met binnenvaartcruises.nl en ligt de loopplank ook uit voor gasten. Behalve als kapitein en leraar treed Folkert Jan nu dus ook op als gastheer en ambassadeur voor de binnenvaart. Welkom aan boord het Kvb Sjouwer.

Accomodatie

Aan boord is ruimte voor 4 gasten. De Sjouwer heeft 3 gasten hutten waarvan twee met een dubbel bed en een met enkelbed. Alle hutten beschikken over een groot raam met vrij uitzicht en vloerverwarming. Gedeeld sanitair voor de gasten. Ruime woon/zitkamer met airco en tv voor gasten en bemanning. In overleg WiFi aan boord.

De stuurhut is het hart van het schip, de stuurhut is hefbaar en kan tot 10 meter omhoog als er containers geladen worden. In de stuurhut bevind zich een comfortabele zithoek van waaruit u 360 graden uitzicht hebt en meekijkt over de schouder van de kapitein. Het is in overleg mogelijk om u auto mee aan boord te nemen. De kosten voor het aan/van boord takelen van u auto bedraagt 50 euro. (Het takelen van u auto is voor eigen risico, overlegt u hierover met u verzekering. Takel clausule).

Prijsinformatie

1 persoon:
€ 137,50 p.n. ( vanaf 2024 € 165,00 )

2 personen:
€ 231,- p.n. ( vanaf 2024 €277,00 )

Boekingskosten €17,50

De prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch en diner (diner is een eenvoudige maaltijd). Handdoeken, bedlinnen en eind schoonmaak zijn ook bij de prijs inbegrepen. Koffie en thee zijn overdag vrij verkrijgbaar.

Mocht het niet mogelijk zijn om op de laad en losplaatsen in te schepen en weer van boord te gaan en moet het schip speciaal aanmeren om u aan boord te nemen en weer van boord te laten gaan worden op en afstap kosten berekend. Deze bedragen 150 euro per groep of persoon als het schip twee keer speciaal voor u moet aanmeren.

Actuele locatie van de KVB Sjouwer

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de KVB Sjouwer. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.