Heerenschip
Reserveer nu!

sfeervolle reizen door belgië en frankrijk

voor 2024 volgeboekt

Algemene informatie

Wilt u weg van alle drukte en een andere vakantie dan anders meemaken? Stap dan aan boord van het Heerenschip en vaar mee op het ritme van de kanalen. Of u nu een boek wil schrijven, lezen of gewoon wil genieten van de natuur, het kan allemaal!

Het Heerenschip is een motorvrachtschip (type Spits) uit 1962 van de werf De Winter in Boom België.

Na enkele omzwervingen is het schip sinds 2012 weer terug in familiehanden.

Kapitein en bemanning

Het Heerenschip beschikt over een opmerkelijke bemanning bestaande uit een voormalige beleggingsadviseur en een interieurarchitect. Na jarenlang bij een bank te hebben gewerkt besloot Mijndert, in najaar 2011, weer een Spits te kopen en terug te gaan varen. Een beslissing waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van heeft.

Als schippers " van de “wilde vaart” zijn wij niet gebonden aan enige coöperatie of samenwerkingsverband.
We willen ons niet alleen bezighouden met vrachtvaren, maar ook openstellen voor anderen, zodat ze eens de wereld van de binnenvaart kunnen ervaren.

Van binnenvaartcruise tot en met locatietheater en van vrachtvervoer tot kunstmanifestaties staat het Heerenschip voor u klaar.

Ms Winston

Achter alle sterke mannen staat een nog sterkere vrouw

Dit opmerkelijke duo wordt begeleid door miss Winston. Een lieve maar ondeugende Beagle, die het eigenzinnige plaatje helemaal compleet maakt.

Varen en fietsen/ skeeleren en of kajakken

Liever een actievere vakantie? Door het rustige ritme van de (Franse) kanalen is het mogelijk om zelf dagtochten te ondernemen en gedurende de dag weer op te stappen.

Accommodatie

In de voormalige woning van de matroos bevindt zich het gastenverblijf. Een gezellig en stijlvolle kamer voorzien van een tweepersoonsbed, tafel en zitgelegenheid, toilet en wasgelegenheid. Douchen kan in de moderne badkamer op het achterschip.

Achterop bevindt zich de stuurhut van waaruit u afdaalt naar de schipperswoning met een moderne woonkamer en keuken. Weer verder naar beneden bevindt zich de moderne badkamer met riante douche, toilet en wasgelegenheid.

Prijsinformatie

€ 95,- p.p.p.d. op basis van volpension. ( maximaal 5 nachten) ( minimaal 2 nachten meevaren)
Vaartraining voor een dag € 110,- p.p.

Boekingskosten eenmalig €17,50

Prijzen zijn inclusief Btw, ontbijt ,lunch en diner. Bedlinnen, handdoeken, en eindschoonmaak zijn inbegrepen evenals koffie thee tussendoor

Fietsen mogen kosten loos mee aan boord.

Auto is niet mogelijk, een motor in overleg.

Aan boord bevinden zich twee vouwfietsen waar gasten onderweg kosten loos gebruik van mogen maken.

Hopelijk tot ziens op een van de vele gebeurtenissen op en rondom het Heerenschip.

Wij zijn ook op Twitter, Instagram en Facebook te vinden

Actuele locatie van de Heerenschip

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Heerenschip. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.