niet beschikbaar

Helaas niet te boeken

Algemene informatie:

  • Lengte: 55 mtr
  • Breedte: 6,20
  • Diepgang: 2,50
  • Scheepstype: vrachtschip
  • Motor: Volvo 400 pk

Welkom aan boord van de Si-Ca:

Een unieke dagtocht-cruise door Amsterdam of het Groene Hart.

Welkom aan boord van de Si-Ca van Maickel en Katarina.

Het schip beschikt over een ruim en veilig achterdek met vaste reling en ruime zitbanken en een zonnescherm waar u heerlijk buiten van de reis , een drankje en het landschap kunt genieten en natuurlijk tussendoor een blik in de stuurhut kunt werpen.

Uw gastheer en gastvrouw:

Maickel en Katarina kennen elkaar uit de passagiersvaart waar zij behalve aan het varen ook hun hart aan elkaar hebben verloren. Inmiddels zijn zij al 16 jaar samen en hebben op vele schepen , zowel met passagiers als vracht op vrijwel alle grote rivieren gevaren.

Sinds 2016 zijn ze eigenaar/kapiteins van de Si-Ca, het schip is een bekende verschijning in het Groene Hart en voer tot 2020 Een lijndienst tussen Amsterdam en Den Haag met Noors graniet. Vanaf zomer 2018 ligt tevens de loopplank uit voor gasten.

Vanaf september 2018 gaat Katarina met hun zoon Axel aan de wal wonen.

Meevaren in het weekend op de Si-Ca

Dagtocht 1: Rondje door Amsterdam.

Houthaven vertrek 10:00 uur ​- Oosterdok​ - Amstel - Vlothaven - Houthaven aankomst ca 15:30 uur.

Unieke beleving om Amsterdam vanaf de stuurhut van een vrachtschip te ervaren.

Prijs: €100,- per persoon Minimaal 4 personen Incl: lunch en drinken.

Dagtocht 2: Rondje groene Hart van Nederland.

( deze vind alleen doorgang indien er voor zowel de heen als terugreis minimaal 4 gasten zijn.)

Zaterdag: Houthaven vertrek 09:00 uur Amsterdam - Nieuwe meer - Kaag/Braasemermeer - Leiden - Leidschendam - Delft aankomst ca 19:30 uur.

Prijs: €150,- per persoon Minimaal 4 personen Incl: Drinken, Lunch en diner.

Zondag: Delft vertrek-09:00 uur - Leidschendam - Leiden - Kaag/Braassemermeer - Nieuwe Meer - Houthaven Amsterdam. aankomst ca 19:30 uur.

Prijs: €150,- per persoon minimaal 4 personen Incl: Drinken, lunch en diner.

Het schip vaart al ruim 17 jaar in dit gebied en is dan ook een bekende verschijning en vaart soms bijna door de achtertuin van de woningen op de route .U zult versteld staan hoeveel mensen naar het schip zwaaien en groeten wat het tot een onvergetelijke “ feel good dagtocht “maakt.

Vaartraining / dagtocht:

De reis van Si-Ca voert door een afwisselend , druk en intensief vaargebied. We varen tussen zeeschepen over het drukke IJ maar ook door smalle bochtige vaarwateren met veel pleziervaart , bruggen en sluizen. Op de plassen zijn we omgeven door zeil en motorjachten, kanovaarders en roeiboten en niet te vergeten dienen we ons veelvuldig per marifoon bij bruggen, sluizen en verkeers posten te melden.

U hebt uw eigen plezierjacht en of vaarbewijs, maar u merkt dat u in de praktijk op drukke vaarwegen, het schutten in sluizen, of bij lastige haven manoeuvres twijfelt en onzeker bent. In dit geval kan het erg leerzaam te zijn om het eens in de praktijk vanuit de stuurhut van de Si-Ca te ervaren . Maickel kan u tips en uitleg geven vanuit de praktijk. Voorrang regels op het water, hoe zit het met de betonning van de vaarwegen, het samenspel tussen beroeps en plezier vaart. Communicatie tussen schepen onderling en tussen schip en wal. Op al uw vragen een antwoord.

V

Inscheep informatie:

Er kunnen geen auto’s mee aan boord.

De inscheep locaties zijn op korte afstand van een station/openbaar vervoer.

Fietsen kunnen kostenloos mee aan boord.

Actuele locatie van de Si-Ca

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Si-Ca. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.

Actuele locatie van de Si-Ca

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Si-Ca. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.