Op reis met een Spits
Reserveer nu!

genieten, ontdekken en onthaasten aan boord van een spits. nederland, belgie en frankrijk

Algemene informatie

Een spits is het kleinste type vrachtschip dat nog actief is in binnenvaart, ca 40 meter lang en 5 meter breed. Standaard zijn ze gebouwd op de afmetingen van de kleinere Franse kanalen. Het laadvermogen ligt rond de 360 ton. Doordat er vaak ook erg lage bruggen op de route liggen kan het dak van de stuurhut eraf en de vensters omlaag geklapt worden. Je vaart dan eigenlijk cabrio.

In overleg met de schipper en zijn vrouw kunnen wij enkele gasten bemiddelen aan boord van een Nederlandse spits. Deze spits vervoert vaak graan, mais of veevoer in Nederland, België en Noord-Frankrijk, tot zo’n 150 kilometer voorbij Parijs.

Varen en fietsen

In de Noord Franse kanalen met zijn vele sluizen zijn de dag afstanden niet heel groot. Dit maakt het erg geschikt om 's morgens de fiets op de kade te zetten en een deel of de hele dag te fietsen. Bij bijna elke sluis, of zodra het schip 's avonds weer aan de kade ligt stapt u zo weer met uw fiets aan boord en ligt in het vooronder uw bedje weer klaar.

Accommodatie

In het vooronder hebt u een eigen hut met twee bedden en een aparte wasgelegenheid met toilet. Douchen kan in de badkamer op het achterschip. De hut is eenvoudig maar gezellig ingericht.

Achterop bevindt zich het houten stuurhuis met nog een echt houten stuurwiel. Van hieruit daalt u af naar de schippers woning met een knusse woonkamer, compacte kombuis en badkamer met douche.

Het schip ligt 's nachts stil. Meestal rond 19:00 uur word er gestopt met varen. U eet mee wat er aan boord gekookt wordt (waarbij met evt. dieet wensen rekening wordt gehouden).

Prijsinformatie

De prijs van het meevaren op deze spits is € 77,- p.p.p.d. en omvat het verblijf, gebruik van beddengoed en handdoeken, 3 maaltijden per dag, tussendoortjes, een aperitiefje én de onvergetelijke ervaring!

O ja, fietsen kunnen natuurlijk gratis mee, uw auto kunnen we echter niet aan boord nemen.