MS Gerardus
Reserveer nu!

helaas door persoonlijke omstandigheden niet meer te boeken

Algemene informatie

Lengte: 60 mtr

De trefwoorden voor een reis met de Gerardus zijn:

Gayfriendly - rust - gezelligheid- vriendelijkheid , gewoonweg genieten van een reis door Brabant en Limburg

Welkom aan boord van de Gerardus.

De Gerardus is een liefdevol onderhouden schip. Het is bijna niet te geloven dat het schip al sinds 1963 in de vaart is. De prachtige blauwwitte romp en opbouw blinkt alsof het schip splinternieuw is. Het schip is door de tijd gemoderniseerd en beschikt over de modernste navigatie apparatuur.

Vanaf september 2022 gaat de loopplank opnieuw uit voor gasten die een meer dan bijzondere reis willen genieten.

Uw gastheren aan boord.

Welkom aan boord bij Gerald ( de kapitein ) Paul ( matroos ) en niet te vergeten scheepshond Bobby.

Gerald is een ervaren kapitein die al bijna 40 jaar in het vak zit. Sinds 2005 vergezeld door Paul. Sindsdien varen we door heel Nederland en België en is het varen een “way of life” geworden, en het schip betekend alles voor ons. We willen graag onze passie voor de binnenvaart delen met gasten door ze een kijkje te bieden in het schippers bestaan.

Uw accommodatie aan boord:

De kleine maar gezellige gasten hut bevind zich in de woning aan bakboordzijde op het achterschip.

In uw hut vind u een comfortabel bed met een kast en een tafeltje. De hut beschikt over een groot venster met een altijd wisselend uitzicht, de ene morgen word u midden in een drukke haven, de volgende morgen misschien midden in de natuur wakker.

In de gang voor uw hut bevind zich de badkamer en toilet, deze deelt u met de schippers. De gang geeft tevens toegang tot de woning en de stuurhut. In de grote stuurhut bevind zich een comfortabele zithoek met een 2e televisie, mocht u s, avonds als het schip stil ligt graag even op uzelf willen zijn, dan vind u hier een heerlijk plekje.

De reis genieten en beleven vanuit de grote comfortabele stuurhut.

De Gerardus beschikt over een grote comfortabele stuurhut met rondom vensters. Van hieruit kunt u het gehele schip en de omgeving overzien. Midden in de stuurhut bevind zich de stuurconsole .Ook met slechter weer in de herfst of zelfs de winter kunt u van hieruit heerlijk van de reis en het uitzicht genieten.

Bij mooi weer zijn er verschillende plekjes rond de stuurhut en op het achterdek om buiten in de zon of schaduw te zitten. Bobby wijst u graag de weg.

Het vaargebied:

De Gerardus vaart momenteel tussen Oirschot en de regio Maasbracht/ Roermond. Een vaste twee daagse reis door Brabant en een stukje Limburg ( een dag heen, / een dag terug.

S, morgens gaan de lijnen los en gaan we op reis. S, avonds zoeken we een ligplaats zodat u nog even tijd hebt om de omgeving te verkennen of de samen met scheepshond Bobby de benen te strekken. S, nachts word er niet gevaren en bent u dus verzekerd van een heerlijke nachtrust.

Vaar/bewustwordingstraining.

De Gerardus vaart door allerlei vaargebieden. Misschien hebt u uw eigen plezierjacht en of vaarbewijs, maar u merkt dat u in de praktijk op drukke vaarwegen, het schutten in sluizen, of bij lastige haven manoeuvres twijfelt en onzeker bent. In dit geval kan het erg leerzaam te zijn om het eens in de praktijk vanuit de stuurhut van de Gerardus te ervaren . Gerald heeft bijna 40 jaar ervaring als kapitein in de binnenvaart en heeft derhalve alle situaties op het water in alle soorten weer al eens meegemaakt. Gerald kan u tips en uitleg geven vanuit de praktijk. Voorrangsregels op het water, hoe zit het met de betonning van de vaarwegen, het samenspel tussen beroeps en plezier vaart. Communicatie tussen schepen onderling en tussen schip en wal. Op al uw vragen een antwoord.

Maar ook voor iedereen die geen eigen boot heeft maar wel altijd al eens het varen met een vrachtschip vanuit de stuurhut wilde beleven is dit een unieke gelegenheid.

Vakantie fietsers:

Vakantiefietsers die van plan zijn om een weekje door Nederland ( Brabant / Limburg) te fietsen zijn natuurlijk welkom om een paar dagen mee te varen. Net hoe onze reis loopt kunt u enkele dagen meevaren en weer terugfietsen

Prijsinformatie 2 daagse cruise: ( 2 nachten aan boord )

Aan boord is ruimte voor 1 gast om te overnachten.

Prijs per nacht € 118,- ( per persoon ) op basis van volpension. U eet gezellig met ons mee en een biertje of glaasje wijn is altijd incl: Vegetarisch mogelijk, maar laat het voor het inschepen weten. Prijzen zijn altijd inclusief Btw. Ontbijt, lunch en diner, koffie/thee tussendoor ,handdoeken, bedlinnen en eind schoonmaak zijn inbegrepen.

Boekingskosten: €17,50

Voor het meenemen van uw auto aan boord rekenen wij € 50,- ( max 1800 kg Dit is inclusief van en aan boord hijsen. Takelen voor eigen risico, vraag bij uw verzekering naar een takel clausule. Voor informatie zie “auto mee aan boord “ info.

Voor een 2 daagse cruise kunt u uw auto in Oirschot parkeren, wij keren daar weer terug. Fietsen mogen kosteloos mee aan boord.

In het weekend word niet gevaren.

Prijsinformatie Dagtocht:

Wij bieden ook een mogelijkheid om een dagtocht mee te varen. Oirschot - Roermond of visa versa. Max 2 personen.

De prijs van een dagtocht bedraagt € 100,- ( per persoon / incl. lunch en diner ) Uw auto kan mee aan boord voor €25,- extra. Fietsen kosten loos. Boekingskosten: €17,50

In het weekend word niet gevaren.

Actuele locatie van de MS Gerardus

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de MS Gerardus. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.