Martinique
Reserveer nu!

mini cruise.

Helaas in 2019 niet te boeken

Algemene informatie

  • Bouwjaar: 2006
  • Lengte: 110 meter
  • Breedte: 11.45 meter
  • Scheepstype: droge lading/ containerschip
  • Lading: Containers
  • Diepgang: 3.50 meter
  • Motor: Catterpillar 1699 pk
  • Boegschroef: DAF 430 pk

Het schip kan 3080 ton laden, en in het laadruim kunnen tot maar liefst 5 containers hoog geladen worden. Om dan nog over de lading heen te kunnen kijken kan de stuurhut tot maar liefst 15 meter omhoog. Wat een beleving, daar kan geen Efteling attractie tegenop!

Containers worden regelmatig vanaf een eigen terminal in Rotterdam 3,4 of 5 hoog geladen, en dat wordt dan weer gelost op de Maasvlakte. Het schip was in eerste instantie gebouwd voor 2 families en daarom zijn er 2 aparte woningen op het achterschip.

Welkom aan boord van de Martinique

Welkom aan boord van de Martinique. Rein vaart samen met Fiona, hun zoontje Vince en nog 2 matrozen op het containerschip de Martinique. Sinds 2008 varen ze voor Combi Terminal Twente in Hengelo. De lading bestaat alleen uit containers die ze vervoeren naar Rotterdam en vice versa. Rein is een schipper in hart en nieren en vaart al heel zijn leven, toen hij 20 was kocht hij zijn eerste schip en in de volgende 12 jaren en een aantal scheeps wisselingen later heeft hij alle vaarwegen van Europa wel gezien. Fiona komt van de wal waar zij 12 jaar in een lunchroom heeft gewerkt. Daar hebben ze elkaar ook ontmoet toen Rein er voor zaken moest zijn. Van het een kwam het ander en nu ruim 8 jaar later zijn ze nog steeds een goed team. Zowel Rein als Fiona zijn in het bezit van alle benodigde papieren. Inmiddels is Fiona wat meer aan de wal omdat Vince ook naar school moet en is het team uitgebreid met een extra kapitein.

Het vaargebied

De Martinique vaart een lijndienst met containers tussen Hengelo en Rotterdam. Tijdens de start met binnenvaartcruises maakten we 2 reizen in de week. De containers worden op verschillende terminals vanaf het centrum van Rotterdam tot diep achterin de Maasvlakte gelost en geladen. Hier vaart u tussen de grote zeeschepen, mammoettankers, bulk carriers en reusachtige containerschepen door die vanuit de hele wereld naar de Rotterdamse haven komen. Het laden en lossen in Rotterdam duurt ruim een etmaal en gaat dag en nacht door. Het is een werkelijk unieke beleving om hier s ’nachts onderweg te zijn en dat alles vanuit de stuurhut te beleven. Deze wereldhaven is 24 uur per dag 7 dagen per week volop in bedrijf. U ziet delen van de Rotterdamse haven waar geen Spido rondvaartboot ooit komt en zelfs niet mag komen.

Cruise mogelijkheden

De mogelijkheden voor deze cruise zijn enigszins aangepast omdat het schip niet meer zijn 2 reizen in de week doet. Door de aangepaste route via een terminal in Nijmegen is het niet meer mogelijk om standaard in Hengelo op te stappen. Wel bieden wij een volledig verzorgde reis aan van 3 nachten aan boord van de Martinique. De opstapdagen zullen zijn op maandag of dinsdag en dan dus de afstapdagen op donderdag of vrijdag. Het is van te voren nog niet te zeggen waar het schip zich bevindt en waar u dus kunt inschepen. Wij vragen hiervoor uw begrip en uw flexibiliteit. Doordat de plaats onzeker is zal de auto mee aan boord gaan, zodat altijd de mogelijkheid er is om ook weer na 3 dagen van boord te gaan. Ook is het mogelijk dat door de lange wachttijden in de havens u zomaar een aantal uren stilligt. Dit is buiten onze macht om en hier kunnen wij helaas niets aan veranderen. Wel is er natuurlijk genoeg te zien en beleven in de havens van Rotterdam.

Wij kunnen u deze reis twee keer per maand aanbieden .Doordat het schip met dubbele bemanning vaart in een twee weken op/ twee weken af cyclus. Gasten kunnen alleen mee in de twee weken als Rein Schut zelf aan boord is. Omdat we graag gasten persoonlijk willen laten zien hoe het leven van een schipper eruit ziet kunt u alleen mee aan boord als wij ook in onze werkweken zitten. In het weekend voor de aanvang van u reis zal er door de schipper contact worden gehouden waar u waarschijnlijk aan boord zult komen. Aangezien dit zelfs zo kort van te voren niet met zekerheid te zeggen is zal er op de dag van aankomst goed contact met elkaar gehouden moeten worden.

Accommodatie

De gasten beschikken aan boord van de Martinique over een eigen appartement. Het appartement is vanaf het dek middels een eigen ingang bereikbaar, u kunt binnendoor naar de stuurhut. De woning bevindt zich aan stuurboord en bestaat uit een ruime woonkamer met zithoek, tv met digitenne en dvd-speler met surroundset, een volledig uitgeruste keuken met alle apparatuur, een ruime badkamer en twee slaapkamers.

Dat maakt de ruimte geschikt voor zowel twee vriend(in)en, twee stellen of een gezin die deze bijzondere cruise willen beleven. U bent alleen natuurlijk ook welkom. Omdat de vriezers in het aangeboden appartement staan kan het wel zijn dat daar spullen uit nodig zijn. Grote vensters zorgen niet alleen voor daglicht, hierdoor ziet u de bossen, velden, natuur, schepen, schapen, sluizen en de Rotterdamse skyline bij dag en nacht aan u voorbij glijden. In de keuken van uw appartement vind u verse maaltijden en soepen die eenvoudig in de oven bereid kunnen worden. U kunt ze ook mee nemen naar de stuurhut en dineren aan de captains table. Het uitzicht en de sfeer staan zorgen gegarandeerd voor drie Michelin sterren!

Auto mee aan boord

Door de veranderde route gaat de auto mee aan boord en zal deze gedurende uw cruise aan boord blijven staan. Het is niet altijd mogelijk om overal zomaar de auto van en aan boord te takelen en dus kan het zijn dat u moet wachten met het aan en van boord komen/gaan. Wederom vragen wij hiervoor uw begrip.

Prijsinformatie

Het ontbijt word iedere morgen voor u verzorgt. De lunch bestaat uit brood met soep, deze staat voor u gereed in de keuken van uw appartement. U kunt deze zelf verwarmen. Het diner bestaat uit een kant en klare vers bereide maaltijd van cateringbedrijf Ingrids keuken uit Hengelo. U dient deze zelf in de oven warm te maken. Uiteraard bent u van harte welkom om uw lunch en maaltijd met het bekende 3 sterren uitzicht in de stuurhut te nuttigen. Er zijn altijd diverse gerechten en soepen aan boord zodat u kunt kiezen. Er zijn ook vegetarische maaltijden beschikbaar, graag vooraf even vermelden.

Koffie en thee zit bij de prijs in, en kunt u in de kitchenette in de stuurhut halen.

Prijs voor een persoon: € 90 p.p.p.d. (Volpension)
Prijs voor twee personen: € 80 p.p.p.d. (Volpension)

Prijs voor het meenemen van uw auto aan boord: € 30 incl. 1x aan/van boord hijsen.

(takelen voor eigen risico, informeer bij uw verzekering-takel clausule).

Actuele locatie van de Martinique

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Martinique. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.