niet meer te boeken

Algemene informatie

  • Scheepsnaam: Cygnus
  • Scheepstype: Motorvrachtschip
  • Lengte: 110 meter
  • Breedte 11,45 meter
  • Bouwjaar: 2007
  • Diepgang: 3.42 meter
  • Motor: 1600 pk Mitsubishi

Welkom aan boord van het “Sterren” schip Cygnus

Een bijzondere scheepsnaam, Cygnus betekent zwaan en het is een sterrenbeeld die aan de Noorderhemel staat , Maar om bij de Cygnus aan boord te komen hoeft u natuurlijk niet eerst een ruimtereis te ondernemen, Dat kan een stuk romantischer en gezelliger. Heerlijk ontspannen op reis over de mooiste rivieren van Duitsland , Belgie ,Oostenrijk en verder. Varen door de prachtigste stukken natuur en bergen afgewisseld met dorpjes en steden van Europa.

Op reis met Judith en Rinus

Welkom aan boord bij Judith en Rinus. Wij zijn in 2007 op het toen nieuw gebouwde schip de Cygnus begonnen. De eerste jaren hebben we altijd containers gevaren maar daar zijn we op gegeven moment mee gestopt. We hebben luiken op het laadruim geplaatst om vervolgens verder te gaan als droge lading schip. Sinds september 2012 varen we echt samen. Daarvoor woonde Judith aan de wal samen met onze meiden Renée en Daphne en kwam Rinus met regelmaat naar huis of ging ik met de meiden naar boord . Vanaf de zomer 2016 ligt de loopplank uit voor gasten

In een cyclus van twee weken op en twee weken af is er altijd een vaste matroos aan boord. ( voor iedereen die wel eens een mastworp, paalsteek of achtknoop wil oefenen).

Lady en Lana:

Onze twee scheepshonden zijn altijd blij met bezoek aan boord. Dit tweetal leidt u graag rond en zorgt ervoor dat u zich geen moment verveeld!

Het vaargebied

Ons vaargebied is heel divers. Wij zeggen ook eigenlijk altijd tegen elkaar dat we ieder jaar alle mogelijke eindpunten gezien moeten hebben. En tot dusver lukt dat aardig. Maar ons meest favoriete vaargebied is toch wel Main / Donau en dan vinden we Boedapest ver genoeg. (soms moeten we wel verder). Onderweg genieten we altijd van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Vogels, wild en natuurlijk de bomen en bloemen. Als de mogelijkheid zich voordoet loop ik ’s avonds nog graag even een ronde met de honden Lady en Lana. Kan iedereen nog even zijn energie kwijt.

Ook willen wij u de mogelijkheid bieden om in een sluis van boord te gaan met de fiets of auto en van de omgeving te genieten om in overleg ergens verderop weer aan boord te stappen. En natuurlijk verlaat u het schip niet zonder een lunch pakketje.

Uw accommodatie

Aan boord hebben de gasten een eigen hut met een dubbel bed ter beschikking. Het bed bestaat uit twee losse matrassen/dekbedden wat het ook voor twee vrien(in)en. In de gastenhut bevind zich voldoende kastruimte en zelfs een bureau en een venster ( met hemels uitzicht). U hebt de beschikking over een eigen badkamer met wastafel, toilet en douche. In de gang tegenover de gasten hut bevind zich een zitkamer met 2 stoeltjes en een tafeltje . Hier kunt u s, avonds rustig tv kijken of een boek lezen. U vind hier ook een koelkast, waterkoker en een Senseo apparaat. Ook hier weer een venster zodat u niets van de reis hoeft te missen.

Reizen met de Cygnus

De Cygnus is het hele jaar door onderweg, in overleg kunt u met uw auto naar ons toe reizen. Onderweg houden wij dan contact met u en “loodsen” u dan naar een dorpje, kade of sluis waar wij u met uw auto aan boord nemen.

Komt u per trein naar ons toe dan reist u naar een grotere plaats ,met station op onze route. We houden onderweg contact en u stapt zo vanaf de kade met uw rugzak of koffer bij ons aan boord. Voor vakantie fietsers is het al even gemakkelijk.

Bij een vrachtschip reis maakt de reis naar het schip en het inschepen onderdeel uit van het avontuur

Vakantie fietsers:

Vakantie fietsers ( met een flexibele instelling) zijn welkom om enkele dagen mee te varen. Net hoe onze reis loopt kunnen wij u een stuk mee naar het zuiden, Duitsland mee in nemen, of juist mee terug. Onze huidige reis en positie vind u op het onderstaande kaartje

Vaartraining praktijk / bewustwordings training

U hebt uw eigen motorjacht en of vaarbewijs, maar u merkt dat u in de praktijk op drukke vaarwegen, het schutten in sluizen, of bij lastige haven manoeuvres twijfelt en onzeker bent. In dit geval kan het erg leerzaam te zijn om eens enkele dagen met Rinus en Judith op reis te gaan. Zij kunnen u tips en uitleg geven vanuit de praktijk. Voorrangsregel,s op het water, hoe zit het met de betonning van de vaarwegen, het samenspel tussen beroeps en plezier vaart. Communicatie tussen schepen onderling en tussen schip en wal. Op al uw vragen een antwoord.

Ervaar de soms enorme “dode hoek” voor de boeg van de Cygnus. De stuurhut is de beste praktijkruimte voor een leerzame vaar vakantie en zal bovendien voor meer begrip zorgen tussen beroeps en recreatie schippers. Geloof me, na enkele dagen op reis te zijn geweest met Rinus en Judith beschikt u over een heleboel extra inzicht en kennis. Praktijkervaring die u ook mee neemt aan boord van uw eigen jacht en het varen voor u en uw partner een stuk veiliger en plezieriger zal maken. Voor “aspirant” Duitsland vaarders bovendien een prachtige manier om in dit vaargebied, met berg en tal fahrt , kennis te maken.

Wifi

De Cygnus is een echt “sterrenschip” de verbinding met de digitale snelweg loopt dan ook via een Satelliet hoog aan de hemel en niet via een glasvezelkabel. U kunt in overleg altijd gebruikmaken van de wifi verbinding om dagelijks uw E-mail te beantwoorden of om voor uw vervolg reis informatie op te zoeken. Maar niet om films te downloaden.

Reizen en genieten

Aan boord heerst een rustige en ontspannen sfeer .Of u nu alleen reist of als stel , met een vriend of vriendin ,U bent 100% gast bij ons aan boord. even een paar dagen heerlijk genieten. Met een wijntje of boek genieten aan dek van de omgeving die voorbij glijd.

Prijsinformatie

Prijs per persoon per nacht aan boord: € 99,- p.p.p.n

Boekingskosten €17,50

Maximaal 5 nachten

Prijzen zijn altijd inclusief Btw. Ontbijt, lunch en diner ,handdoeken, bedlinnen en eind schoonmaak zijn inbegrepen. Koffie/thee tussendoor incl.:

Alcoholische dranken ( bier/wijn) en limonade zijn tegen vergoeding aan boord te verkrijgen.

Voor het meenemen van uw auto aan boord rekenen wij € 50,- ( max 1500 kg / niet hoger dan 155 cm.) Dit is inclusief van en aan boord hijsen. Takelen voor eigen risico, vraag bij uw verzekering naar een takel clausule. Voor informatie zie “auto mee aan boord “ info.

Fietsen mogen kosteloos mee aan boord.

Actuele locatie van de Cygnus

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Cygnus. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.