Aquaticus
Reserveer nu!

het schip is wegens verkoop helaas niet meer te boeken.

ms Aquaticus,

meevaren door Nederland, België of Frankrijk, als unieke vakantie of als nuttige leerervaring.

Een totaal andere vakantie-ervaring

Voor gasten die heerlijk willen onthaasten en genieten van de steeds veranderende omgeving, die met zo’n 8 km per uur voorbij trekt. Afhankelijk van het traject kan dit de haven van Rotterdam, Amsterdam of Antwerpen zijn, de lieflijke kanalen van Frankrijk tot aan Le Petit Seine aan toe. Beleef de soms imposante sluispassages van bijvoorbeeld de scheepslift van Strepy, waar we maar liefst 74 m hoogteverschil overbruggen.

Een nuttige leer-ervaring

Voor gasten die wel eens willen weten wat een schipper allemaal meemaakt in zijn stuurhut. Voor gasten die nieuw inzicht willen krijgen om bijvoorbeeld op eigen schip veiliger en beter voorbereid te gaan varen. Ook voor gasten die misschien eens willen kijken of binnenvaartschipper iets voor ze is. Voor hen is dit de kans om de scheepvaart vanuit de ogen van een binnenvaartschipper te beleven.

Ons vaargebied is zeer afwisselend: grote zeehavens en Zeeuwse Stromen, kleine kanalen en kronkelige rivieren, sluizen, scheepsliften en tunnels.

De bemanning

Peter en Majella van Veen zijn ooit allebei in het onderwijs begonnen. Daarna hebben zij vanuit Zierikzee jaren met gasten gevaren op een prachtige zeilklipper. In 2011 hebben zij de overstap gemaakt naar de vrachtvaart en hebben de Aquaticus gekocht.

Tot de vaste bemanning hoort ook scheepshond Sieb, die geen vlieg kwaad doet en altijd in is voor een wandeling van sluis naar sluis. Peter is oud-instructeur Motorboot en Vaarbewijzen; hij kan onze gasten die meer willen weten over scheepvaart van allelei informatie te voorzien. Majella is naast stuurman, ook gewichtsconsulente.

Er wordt elke dag met verse ingrediënten een gezonde maaltijd op tafel gezet.

Het schip

De Aquaticus is een verlengde spits met de afmetingen 49.50 x 5.08 meter werd in 1943 als de 38-meter spits Hollandia gebouwd bij Plaquet in Péronnes-lez-Antoing.

Na 40 jaar is ze verlengd, het laadvermogen is nu 442 ton. De hoofdmotor is een Cummins van 350 pk, de kopschroef word aangedreven door een Cummins van 170 pk. Twee Listergeneratoren 220V/380V 17kVA en zonnepanelen zorgen voor de electriciteit aan boord.

Accomodatie

‚Äč Voor onze gasten hebben we voor op het schip een matrozenwoning. Deze is voorzien van een stapelbed, wastafel, toilet en verwarming. De inrichting is simpel maar is ook alleen maar bedoeld om te overnachten. Overdag ben je in de stuurhut, schipperswoning of aan dek. In de schipperwoning is een douche en toilet waar natuurlijk gebruik van gemaakt kan worden. Een prettige bijkomstigheid op de Aquaticus is, dat er een bank staat in de stuurhut. Zo kun je naast de schipper zitten en de tocht beleven zoals de schipper dat doet.

Telefoon en internet

Tijdens onze vaartochten is er bijna overal telefoonbereik. Als mail uitlezen niet lukt, is verbinding met internet mogelijk via onze WiFi. Omdat wij een mobiele internetverbinding hebben is deze natuurlijk niet bedoeld voor het downloaden van filmpjes, muziek etc.

Varen, wandelen en fietsen

Zo gauw we Nederland uit zijn worden de wateren wat kleiner, komen er meer sluizen en dus meer mogelijkheden om eens van boord te stappen. Er zijn stukken waar over het jaagpad naast het kanaal, van sluis naar sluis, gewandeld kan worden. Onderweg bij de bakker even een croissantje halen en op de volgende sluis weer aan boord stappen. Je kunt ook je fiets meenemen en zelf bepalen om een gedeelte van het traject per fiets af te leggen. In plaats van aan boord te lunchen, kan er ook een lunchpakket meegenomen worden. Heerlijk overdag de omgeving verkennen om ´s middags of ´s avonds weer aan boord te stappen, waar het eten klaar staat.

Aanvullende informatie

Fietsen kunnen mee aan boord, een auto meenemen is helaas niet mogelijk. De vaartijden kunnen zijn van 06:00 uur ’s morgens tot 22:00 uur ’s avonds. In Frankrijk is dit meestal een stuk korter.

Prijsinformatie

€ 85,- p.p.p.d. op basis van volpension. Prijzen zijn inclusief btw, bedlinnen, handdoeken, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee tussendoor.

Fietsen mogen kostenloos mee aan boord.

Actuele locatie van de Aquaticus

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Aquaticus. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.